diumenge, 18 de desembre del 2011

Cerimònia del te amb kimono

Aquest cap de setmana he tingut l'ocasió d'assistir a una cerimònia del te vestida amb kimono per primer cop. Ha estat tota una experiència!

Servidora vestida amb un komon
El kimono ideal per participar en una cerimònia del te és l'iromuji, que és d'un sol color i té un aspecte sobri i molt elegant. És el tipus de kimono que sol posar-se la persona que prepara el te (anomenada teishu). Quant als convidats, també poden anar-hi amb altres tipus de kimono (komon, houmongi o tsukesage, pel que tinc entès) sempre que no siguin massa vistosos i no tinguin brodats. Es tracta de no destacar excessivament entre els convidats i de no fer soroll amb el fregament de les teles brodades. Cal tenir en compte també que el haneri (el coll de la roba interior del kimono) sigui blanc, així com els tabi (els mitjons).

La noia que feia de teishu duia un iromuji
molt bonic amb dibuix de bambú
En aquesta ocasió he tingut més ocasió de practicar el paper de convidada i de recordar els diàlegs entre el teishu i els convidats, i he pogut aprendre frases i coses noves. Algun dia m'agradaria fer una entrada amb una petita guia bàsica de com ser convidat en una cerimònia del te, però encara he d'aprendre moltes coses d'aquest tema.

Detall de la preparació del te
L'experiència ha estat molt didàctica i gratificant! El meu agraïment als organitzadors de l'esdeveniment!


6 comentaris:

  1. M'agraden molt els dos kimonos. El groc t'escau molt bé. ^__^

    ResponElimina
  2. Ei moltes gràcies! Però la del kimono groc no sóc jo, ja m'agradaria! L'Alba, la noia que realitza la cerimònia, és molt fineta i li queda bé qualsevol kimono que es posi. És cert que la foto se'ns pot confondre una mica pel cabell arrissat i les ulleres (^^;)

    ResponElimina
  3. T'escau molt el kimono. I realment la teva companya s'assembla molt a tu! ;)
    M'ha impressionat el tema de que els convidats no es posen kimonos treballats per evitar el soroll del fregament.

    ResponElimina
  4. Gràcies Frances!
    Doncs sí, és ben curiós el protocol a l'hora de vestir el kimono, oi? Però té un sentit, que és no destacar ni trencar l'ambient harmoniós de la cerimònia. No és com anar a l'òpera per lluir els collarets de perles i les vestimentes XD

    ResponElimina
  5. M'alegro que t'hagi agradat, Míriam!
    Les fotos també estan molt bé, només comentaré una cosa que potser algú ja havia notat XD a la foto que es veu la bandeja (bon) de prop, hi falta el chakin (gasa blanca, que apareix a la foto anterior)... Això és perquè aquesta foto és del final, que en vam preparar alguns de ràpids per repetir :P

    ResponElimina
  6. Hola Alba! Moltes gràcies! ^^
    Doncs no me n'havia adonat que faltés el chakin a l'última foto, tens raó!!

    ResponElimina