dimarts, 27 de desembre del 2011

Cerimònia del te especial amb ro

Avui he trobat un parell de vídeos d'una cerimònia del te utilitzant el ro, un braser al terra de la cambra del te que es fa servir durant els mesos més freds de l'any (tal com comentava en una entrada anterior). La preparació del te en aquest cas la realitza una maiko de Kyoto, Fukukimi del districte de Miyagawa-cho.


Al segon vídeo es pot veure la continuació de la cerimònia. Val la pena veure'l perquè hi apareix una tayuu (una cortesana de classe alta) del districte de Shimabara de Kyoto. L'aspecte de la tayuu és espectacular, amb molts ornaments al cabell i una mena de sobre-kimono anomenat uchikake. De tayuu ja gairebé no en queden (suposo que es podrien comptar amb els dits d'una mà), però les poques que hi ha es dediquen a conservar la seva tradició (excepte la part sexual). Al seu costat, la maiko té un aspecte molt més modest.


Bones festes! ^^

3 comentaris:

  1. He visto en otro blog que seguimos en común ( diario de a bordo) que marchas para reyes a Londres, pasate por mi blog, en mi último post tienes un plan para unos días por la ciudad!
    espero que te ayude

    un saludo y feliz año nuevo 2012!

    ResponElimina
  2. Hola Raquel! Muchas gracias, voy a ver!
    Feliz 2012!

    ResponElimina
  3. Gracias por las recomendaciones! Dublin tengo muchas ganas de ir, pero a mi pareja no se porque no le llama la atención. Y Cordoba la visite de muy pequeñita ya que mi familia es de allí pero tengo la intención de volver en breve!
    Muchas gracias!

    ResponElimina