dissabte, 23 de març del 2013

Cerimònia del te XXX

Aquest any ja fa 400 anys del primer contacte entre el Japó i Espanya. La professora de cerimònia del te ens ha explicat que al segle XVII una delegació del Japó encapçalada pel samurai Hasekura Tsunenaga va arribar a Espanya i part dels membres d'aquesta delegació es van establir al país, a la localitat de Coria del Río (Sevilla). Els descendents de la delegació de Hasekura porten el cognom Japón. És una història ben curiosa!

A la pràctica hem après els últims passos de la cerimònia. Quan ja hem acabat de netejar els estris i deixar-los col·locats com al principi, hem de retirar-los de la cambra del te i tornar-los a la mizuya (la cambra on es desen els estris) . Primer retirem el kensui, el recipient per a l'aigua de rebuig, i després la safata amb el chawan i la resta. Quan creuem la porta de la sala, saludem els convidats per acomiadar-los i tanquem la porta. Hem estat quatre anys per aprendre tots els passos de la cerimònia del te del tipus bonryaku temae (l'estil més senzill de cerimònia, amb safata). Hem estat pacients, aprenent mica en mica. Ara hem de repassar-ho tot i aprendre a fer-ho amb elegància i sense equivocar-nos!

I per acompanyar el te d'aquesta lliçó hem menjat una mena de pastisset de mongeta blanca conegut com senkyaku banrai, que vol dir una cosa així com "mil convidats i deu-mil coses que vénen". Alguns dolços japonesos tenen noms ben poètics!

I de regal, uns fanalets del Santuari Kasuga Taisha de Nara

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada